Новини

събития, иновации, промоции

Нови банкови сметки на НАП в БНБ от 01.10.2023 г.

28.09.2023 г.

Във връзка с преминаването към банково обслужване от Българската народна банка (БНБ) на сметки и плащания към Националната агенция за приходите (НАП), Ви уведомяваме за следното:

 1. Считано от 01.10.2023 г. ще бъдат закрити банкови сметки на НАП в ОББ АД, Инвестбанк АД, Интернешънъл Асет Банк АД и ЦКБ АД, както следва:
  • банкови сметки за внасяне на данъци с титуляр ТД/офис на НАП;
  • банкови сметки за внасяне на държавно обществено осигуряване с титуляр ТД/офис на НАП;
  • банкови сметки за внасяне на здравно осигуряване с титуляр ТД/офис на НАП;
  • банкови сметки за внасяне на допълнително задължително пенсионно осигуряване с титуляр ТД/офис на НАП;
  • банкови сметки за внасяне на суми за принудително събиране с титуляр ТД/офис на НАП;
  • банкова сметка за внасяне на суми за дивидент за държавата и отчисления от наеми с титуляр ТД на НАП ГДО;
  • банкова сметка за чужди средства в евро за събиране на суми за дължими осигурителни вноски в полза на държави – членки на ЕС, с титуляр ТД на НАП София;
  • банкова сметка за чужди средства в евро за събиране на суми на дължим към други държави – членки на ЕС, данък върху добавената стойност с титуляр ТД на НАП София.
 2. Банковото обслужване на гореизброените сметки ще се извършва от БНБ от 01.10.2023 г. по осем нови банкови сметки. Актуална информация за IBAN на новооткритите банкови сметки на НАП ще намерите тук.
   
  Преводи към старите банкови сметки на НАП ще могат да се нареждат най-късно до 11:00 ч. на 28.09.2023 г. (четвъртък). Всички лица, които желаят да извършват плащания в периода 28.09. – 02.10.2023 г., биха могли да ги нареждат чрез виртуален и физически ПОС–терминал на НАП.

Промяна на максималната стойност на преводите чрез системата БИСЕРА6

28.09.2023 г.

От 01.10.2023 г. отпадат ограниченията в максималната сума на преводите, изпълнявани чрез системата БИСЕРА6.

При получаване на преводи по Вашата платежна сметка в ТФС от наредител в страната няма да има ограничения в размера на получената сума.

При нареждане на преводи от Вашата платежна сметка в ТФС към сметки на получатели в страната ще важат операционните лимити за този вид платежни операции.

Нови образци на платежни документи към бюджета

28.09.2023 г.

Съгласно указание на Министерството на финансите и Българската народна банка, от 01.10.2023 г. влизат в сила нови образи на платежни документи към бюджета.
От платежното нареждане за плащане към бюджета отпадат следните полета:

Полето „Код за вид плащане“ не се попълва при плащане към всички сметки на администратори на публични вземания, с изключение на сметки на общини (с идентификатор за вид на сметката 84), за които попълването на това поле е опционално.

Промените в платежното нареждане за плащане към бюджета ще бъдат достъпни в интернет профила на клиентите на ТФС на 02.10.2023 г.

Ползвай 10% отстъпка в груминг салон КУЧЕ НИНДЖА

30.08.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 10% отстъпка (cash back) при плащане с Транскарт в груминг салон за домашни любимци КУЧЕ НИНДЖА.

Салон за домашни любимци Куче Нинджа се намира в София, ЖК Младост 3, бл. 302, вх. 3 и предлага следните груминг услуги: подстригване, къпане, разресване, почистване на уши и рязане на нокти на всички породи кучета.

Ползвай 10% отстъпка в хотел Алегра – Велинград

30.08.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 10% отстъпка (cash back) при плащане с Транскарт в хотел Алегра – Велинград.

Тризвездният хотел Алегра разполага с 9 двойни стаи, 16 студия, 6 двустайни апартамента и 2 тристайни апартамента. Всяко помещение е оборудвано с цифрова телевизия, мини бар, Wi-Fi.

На разположение на гостите са лоби бар, класически ресторант с 80 места, конферентна зала за 50 човека, вътрешен и външен басейн, външно и вътрешно джакузи, сауна, парна баня и зона за релакс.

Пазарувай в OMV с Mastercard и спечели

17.08.2023 г.

До 15 септември плати безконтактно с твоята Mastercard, издадена от Транскарт, минимум 100 лева в OMV, използвай приложението OMV MyStation и можеш да спечелиш някоя от следните награди:

На всеки 100 лева, платени в OMV в периода на кампанията, получаваш нов шанс за участие в томбола.

Кампанията се организира от ОМВ България и Mastercard. Запознай се с пълните условия на кампанията тук.

Ползвай 5% отстъпка от рафтинг клуб Рефлип

27.07.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 5% отстъпка (cash back) при резервиране на приключения, пътешествия или курсове онлайн от сайта на рафтинг клуб Рефлип.

Рафтинг клуб Рефлип е съставен от група млади хора, обичащи реките и природата. Клубът организира рафтинг, каньонинг и ривърборд приключения, пътешествия с каяк, тиймбилдинги, детски лагери и други водни активности в страната и чужбина.

Ползвай 5% отстъпка в магазин за кафе EZAR – София

17.07.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 5% отстъпка (cash back) при пазаруване с Транскарт в магазин за кафе EZAR – София, както и при плащане онлайн на ezarcoffee.com.

Магазинът Ezar Coffee се намира в гр. София, ул. Аксаков 7А. В магазина ще намерите специална селекция от висококачествено кафе, изпечено в малки партиди, за да се гарантира свежестта и аромата на всяка чаша, и богат избор от зелен, билков, плодов и ройбос чай.

Ползвай 10% отстъпка в Гранд хотел Поморие

07.07.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 10% отстъпка (cash back) при плащане с Транскарт в Гранд хотел Поморие.

Гранд Хотел Поморие е целогодишен петзвезден хотелски комплекс, разположен на тясната ивица земя между бреговете на Черно море и Поморийското солено езеро. Хотелът, изцяло обновен през 2020 година, разполага със 178 стаи, спа център, многофункционални конферентни зали, отличен ресторант и най-вече мотивиран и квалифициран персонал, който е готов да предложи първокласен туристически продукт в областта на балнеолечебния, конферентния и бизнес туризъм.

Ползвай 3% отстъпка в хотел Rose Gardens – Поморие

03.07.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис получават 3% отстъпка (cash back) при плащане с Транскарт в хотел Rose Gardens – Поморие.

Хотел Rose Gardens е разположен на 50 метра от красивото морско крайбрежие и на 500 метра от центърa на Поморие.

Хотел Rose Gardens разполага с луксозни, елегантно обзаведени апартаменти и студиа с всички съвременни удобства, което го прави един от най-желаните хотели за почивка в град Поморие.

Промени в ценовите листи от 01.08.2023 година

31.05.2023 г.

На 1 август 2023 година влизат в сила промени в ценовите листи към рамковите договори, сключени между Транскарт Файненшъл Сървисис АД (ТФС) и клиентите. Променените
ценови листи са публикувани на 31 май 2023 година в раздел „Документи“.

Ползвай 10% отстъпка при пазаруване в Д’ОрФЕЯ

23.05.2023 г.

Клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис ползват 10% отстъпка (cash back) при пазаруване в онлайн магазина за натурална козметика Д’ОрФЕЯ.

Д’ОрФЕЯ е производител на бутикова натурална козметика, която очарова с качество и цена. Екипът на Д’ОрФЕЯ включва специалисти, доверяващи се на българските традиции в познанието за билките, научните открития и новости в производството на козметика от висок клас, холистичните практики за здраве и енергийните методи за лечение и самоизцеление.

Вече можеш да печелиш по 50 лева за всеки препоръчан от тебе клиент!

20.04.2023 г.

На 20.04.2023 година стартира програмата „Препоръчай Транскарт“. Ако сте клиент на Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС), можете да препоръчвате картите на ТФС на Ваши познати и да печелите следните награди:

Препоръчаните от Вас клиенти трябва да са нови за ТФС. Те също ще спечелят:

За да се направи връзката между Вас и препоръчаните от Вас клиенти, при подаване на заявлението за кредитна или дебитна карта Вашият познат трябва да въведе IBAN номера на Вашата платежна сметка, открита в ТФС.

Вижте повече за програмата „Препоръчай Транскарт“.

Печелиш ти, печели и твоят познат!

 

Нова услуга! Можеш да наредиш 20 безплатни превода по мобилен номер!

19.04.2023 г.

Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) Ви предлага нова услуга – незабавни преводи по мобилен номер (Blink P2P).

Основното предимство на услугата е възможността да се нареждат незабавни преводи само по мобилния номер на получателя, без да се въвежда IBAN на неговата платежна сметка.

За да се извърши незабавен превод по мобилен номер, е необходимо:

Клиентите на ТФС могат да се регистрират и да нареждат незабавни преводи по мобилен номер чрез актуализираната версия на мобилното приложение Transcard Mobile.

До 10 секунди от нареждането на превода платежната сметката на получателя, регистрирана към неговия мобилен номер, се заверява със сумата на превода.

Преференция за клиентите на ТФС:
Първите 20 превода, наредени от Вас по мобилен номер, са безплатни!

 
Виж повече

10% cash back от Theater.BG

01.03.2023 г.

От 01 март до 31 май 2023 година всички притежатели на кредитни и дебитни карти, издадени от Транскарт Файненшъл Сървисис, получават 10% cash back при плащане в онлайн магазина за театрални билети Theater.BG.

Theater.BG е потребителски ориентиран театрален уеб портал, в който всички любители на театъра могат да се информират за новостите и текущите програми на любимите си театри, да си закупят билети, да коментират любимите си постановки.

Плати ски карта в Банско с Mastercard и можеш да спечелиш още една!

16.02.2023 г.

Купи ски карта в Банско от машините за самообслужване или онлайн – чрез интернет платформата Ski Point или през мобилното приложение Banskoski, плати с твоята Transcard Mastercard, trans.pay или trans.cash, регистрирай генерирания при покупката Mastercard Promo Code на game.banskoski.com и можеш да спечелиш 140 двудневни и 140 еднодневни карти за ски център Банско.

Кампанията се организира от Юлен АД в сътрудничество с Mastercard® в периода 01.01-20.03.2023 г. Пълните условия на кампанията можеш да намериш на game.banskoski.com.

Пазарувай с Mastercard в Метро и спечели

06.02.2023 г.

Пазарувай за поне 50 лева в Метро от 16.01 до 12.03.2023 г., плати с дебитна или кредитна карта Mastercard, регистрирай бележката за участие на promo.metro.bg и можеш да спечелиш една от 54 страхотни награди в категориите „Време за адреналин“ и „Време за релакс“.

С всяко натрупване на регистрирани покупки за 200 лева се записваш за участие в томбола за ГОЛЯМАТА НАГРАДА в съответната категория:

Повече за кампанията на Mastercard и МЕТРО и нейните правила можеш да намериш тук.

Тройно намаление на вноските по главниците – от 3% на 1%

23.01.2023 г.

От 01.01.2023 г. Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) намали тройно минималните месечни вноски по главниците на кредитите, усвоени с кредитните карти Transcard – от 3% на 1% от сумата на главницата на усвоения кредит.

Например, ако към края на месеца усвоеният кредит по Вашата Transcard е 1000 лева, минималната месечна вноска по главницата на този кредит вече ще бъде не 30 лева, а само 10 лева. Ако не сте в безлихвен период или сте ползвали някоя от платените услуги, освен тези 10 лева, трябва да погасите и дължимите лихви и такси.

Платете местните данъци с Тranscard, вече и към Видин и Белоградчик

17.01.2023 г.

Всички клиенти на Транскарт Файненшъл Сървисис могат да платят онлайн своите местни данъци и такси за 2023 г. към общините: Столична, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Велико Търново и Елена. От 01.02.2023 г. могат да се плащат и задълженията към общините Видин и Белоградчик.

За да плащате онлайн местни данъци и такси – Ваши или на друго физическо или юридическо лице, е необходимо да регистрирате данните на данъчно задълженото лице в информационната система на ТФС.

Регистрацията и плащането на местни данъци и такси се извършва онлайн чрез Вашия интернет профил или чрез мобилното приложение Тranscard Мobile.

ТФС не удържа никакви комисиони при плащане на местни данъци и такси.

Изплатихме натрупания cash back за 2022 година

06.12.2022 г.

На 6.12.2022 г. Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) изплати по картите на клиентите натрупаните търговски отстъпки (cash back) за 2022 година.

Всички клиенти на ТФС, които имат кредитна, дебитна или бизнес карта, получават търговски отстъпки до 30% при пазаруване в повече от 1000 търговски обекта в цяла България. Натрупаните отстъпки се изплащат по картите всяка година преди Коледа. Изплатените суми могат да се ползват за нови покупки или да се изтеглят в брой.

В списъка с търговските обекти, предоставящи отстъпки на клиентите на ТФС, са включени водещи магазини за черна и бяла техника, обзавеждане, облекло, хранителни стоки, както и аптеки, бензиностанции, хотели, интернет магазини и други.

Пътувай бързо и удобно с Transcard Mastercard Gold!

11.11.2022 г.

С твоята Transcard Mastercard Gold вече няма нужда да чакаш на опашки в повече от 70 летища по целия свят, защото имаш осигурена бърза лента за преминаване с Mastercard® Airport Security Fast Track, услуга, осигурена от Dragon Pass.

Наслади се на всяко следващо пътуване с Transcard Mastercard Gold. Пълните условия, както и списък с партньорските летища, можеш да видиш тук: https://travelexperiences.mastercard.com/.

За да ползваш услугата, е необходимо да изтеглиш безплатното приложение Mastercard® Travel Experiences от Google Play и App Store.

И още: Transcard Mastercard Gold ти осигурява безплатен достъп до бизнес салоните на летищата София, Виена, Белград, Истанбул и Скопие с LoungeKey™ от Mastercard. Възползвай се от комфорта, който твоята Mastercard® ти носи винаги, когато си на път.

Плащай безконтактно в IKEA и спечели!

08.11.2022 г.

Пазарувай в магазин ИКЕА за над 50 лева, плати безконтактно с твоята Mastercard, издадена от Транскарт Файненшъл Сървисис, и регистрирай касовата си бележка в сайта на ИКЕА. Така ще участваш в томбола за един от 100 комплекта празнична декорация за дома. Ако снимаш наградата си и публикуваш снимката в инстаграм профила си с хаштаг #IKEAMastercard, можеш да спечелиш 1000 лева под формата на ваучер за пазаруване в ИКЕА.

Кампанията се провежда в периода от 1.11.2022 до 31.01.2023 година. По време на кампанията ще се осъществят две тегления на печеливши участници.

С пълните условия на кампанията можеш да се запознаеш на: https://www.ikea.bg/cozymoments

Учи и спечели с Mastercard u SoftUni!

04.11.2022 г.

Запиши се за обучение в SoftUni, плати таксата с твоята Mastercard, издадена от Транскарт Файненшъл Сървисис, и можеш да спечелиш някоя от следните награди:

Кампанията се провежда в периода 1.11.2022 – 31.01.2023 година. По време на кампанията ще се осъществят три тегления – на 1.12.2022 г., на 1.01.2023 г. и на 1.02.2023 г., като при последното ще бъде изтеглена и голямата награда – лаптоп.

Кампанията се организира от SoftUni и Mastercard.Участието в кампанията е автоматично и не изисква регистрация. С условията на кампанията можеш да се запознаеш на: https://softuni.bg/blog/mastercard-softuni-2022-campaign

Изпращай и получавай пари в евро

01.11.2022 г.

От 01.11.2022 г. клиентите на Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) могат да изпращат и да получават пари, наредени в евро, в рамките на единната зона за плащания в евро (SEPA). Тази зона обхваща всички страни от Европейския съюз, както и Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Монако.

За да наредите превод в евро, трябва да влезете в интернет профила си, раздел „Преводи в евро (SEPA)“, и да попълните платежното нареждане, като въведете сумата в евро, името на получателя (на латиница) и IBAN на получателя.

За да получите превод, нареден в евро, първо, трябва да предоставите на наредителя уникалния идентификатор, който се генерира еднократно от Вашия интернет профил. При подаване на платежно нареждане за превод в евро наредителят на превода трябва да попълни този уникален идентификатор в полето „IBAN на получателя“, а в полето „Получател“ да попълни Вашите имена.

Изпратените и получените суми в евро се отразяват по Вашата платежна сметка в ТФС по левова равностойност, като превалутирането се извършва автоматично от ТФС.

Таксите за преводите в левове и в евро в ТФС са еднакви!

Виж повече за преводите в евро

Промени в ценовите листи от 01.01.2023 година

26.10.2022 г.

На 1 януари 2023 година влизат в сила промени в ценовите листи към рамковите договори, сключени между Транскарт Файненшъл Сървисис АД (ТФС) и клиентите. Променените
ценови листи са публикувани на 26 октомври 2022 година в раздел „Документи“.

Архив на новините