Новини

събития, иновации, промоции

Пазарувай бързо и лесно с електронни ваучери за храна!

05.02.2024 г.

На 02.02.2024 г. бяха извършени първите плащания с електронни ваучери за храна, заредени в българските платежни карти „bcard e-ваучери“. Оператор на електронните ваучери за храна е „Български пощи“ ЕАД. Плащанията с ваучерите са обработени от платежната система БОРИКА чрез Транскарт Файненшъл Сървисис АД – лицензирана платежна институция, обслужваща „Български пощи“ ЕАД.

Сумите до 200 лева месечно, които Вашият работодател Ви е предоставил под формата на електронни ваучери за храна, не се облагат с данъци.

Електронните ваучери за храна могат да се ползват за плащане на храна и хранителни продукти в търговски обекти и заведения за хранене, сключили договор с оператора. Ваучерите са валидни само в България и не могат да се ползват за теглене на пари в брой, както и за покупка на вино, спиртни напитки, пиво и тютюневи изделия.

Ползвателите на електронни ваучери за храна, издадени от „Български пощи“ ЕАД, могат да видят подробна информация за извършените плащания, както и за разполагаемата сума по картите „bcard e-ваучери“, чрез индивидуалния си интернет профил в страницата на ТФС или чрез мобилното приложение Transcard Mobile.